Sogetsu ikebanatreenit Kukkawalon Helmi-salissa lauantaina 29. marraskuuta 2025 klo 10 - 15. Osoitteessa Koivutie 18, Jämsänkoski. Talo tunnetaan myös nimellä Pöllölä . Treenit sopivat vasta-alkajille ja jo pidempään harrastaneille.
Treenien kaikille yhteisinä aiheina massa ja syötävä kasvillisuus. Eli kaikki tekevät freestyle-asetelman, jonka pääosassa kasviaineksesta tehty massa sekä freestyle-asetelman jossa on käytetty hedelmiä tai vihanneksia. Muilta osin ohjelmassa on yksilöllistä vaihtelua sen mukaisesti missä vaiheessa ikebanaharrastustaan itse kukin on .
Oletko ensikertalainen? Ekakertalaiset tekevät asetelmia kukkasiiliä eli kenzania käyttäen. Teet treenien aikana laakeaan astiaan moribana-perusasetelman jossa jätetään reilusti veden pintaa näkyviin. Perusasetelmat ovat asetelmia, jotka tehdään valmiiden mallien mukaisesti. Lisäksi teet luovia freestyle asetelmia.
- Perus pysty moribana / Basic Upright Style Moribana
- Perus pysty moribana kertaus / Basic Upright Style Moribana recap
- Freestyle asetelma jossa massa ja viiva / Composition of Mass and Line
- Freestyle hedelmä - ja/tai vihannesasetelma / Morimono
Oletko jatkava harrastaja? Jatkavat ikebanistit tekevät kaksi omaan ohjelmaan sopivaa perusasetelmaa. Lisäksi kaksi freestyle asetelmaa.
- Joku perus moribana tai nageire / Any Basic Moribana or Nageire
- Toinen perus moribana tai nageire / Another Basic Moribana or Nageire
- Freestyle massa-asetelma eli Mass and Line tai Massed Expression
- Freestyle hedelmä - ja/tai vihannesasetelma eli Morimono tai Vegetables and/or Fruits in an Arrangement
Oletko dinosaurus, jolla on jo ainakin sata treenituntia takana? Siinä tapauksessa:
- Freestyle massa-asetelma eli Mass and Line tai Massed Expression
- Hedelmä - ja/tai vihannesasetelma eli Morimono tai Vegetables and/or Fruits in an Arrangement
- Valitse 1-2 freestyle asetelmaa seuraavista:
- Punonta, kudonta, virkkaus.../ Intertwining Plant Materials
- Vain yhtä ainesta /Only One Kind of Material
- Tuoreen kasviaineksen ja teollisen materiaalin yhdistelmä /Using Both Fresh and Unconventional Materials

Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit